Лъчезарната млада актриса Лорина Камбурова, позната от сериалите на bTV Скъпи

...
Лъчезарната млада актриса Лорина Камбурова, позната от сериалите на bTV Скъпи
Коментари Харесай

Лорина Камбурова дебютира на големия екран посмъртно

Лъчезарната млада актриса Лорина Камбурова, позната от сериалите на bTV " Скъпи наследници " и " Връзки " и видеоклипа на Стефан Вълдобрев " Тази ария не е за обич ", не можа да доживее своя звезден дебют на огромния екран. Преди година тя умря в московска болница от затруднения на коронавирус, до момента в който очакваше трансплантация за хронично заболяване. Актрисата изигра малки функции в няколко американски и съветски филми на ужасите, само че първата й - и, за жалост, последна - основна роля е в българския филм " Блаженият ". Лентата на режисьора Станимир Трифонов ( " Хайка за вълци " ) тръгва по екраните от 3 юни. Сценарият стъпва върху книгата на Емил Андреев " Боби Блажения и Другия американец ", а тя на собствен ред споделя за оня ден от 1939 година, когато в хотел " Солун " в Лом отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди.

Лорина си партнира с различен дебютант, Александър Тонев. Във кино лентата вземат участие още опитните Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други. Кенеди обаче е единствено епизодичен воин в " Блаженият " - основен воин е 9-годишният, след това пораснал, Боби, който има дарбата да вижда в бъдещето. Сценаристът Емил Андреев споделя, че е срещал протагониста си няколко пъти в миналото; действителен човек е и прототипът на сервитьорката Катя. Истинското й име е Пръвка, която през днешния ден е на 92 години и към момента живее в ломското село Мокреш. 

Филмът е сниман в Русе поради съхранената там архитектура от първата половина на XX век, а оператор е Кирил Проданов. Пак в Русе бе и премиерата - в деня, в който се навърши година от кончината на Лорина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР